internet Hiz Testi

Dikkat: Bu yayındaki Resim-Makale ve Video Web'de bulunan Çeşitli kaynaklardan alınmıştır, Telif Hakkı tamamen kaynağa göre düzenlenmiştir. Bu konuda bir Sorun varsa Buradan bizimle irtibata geçebilirsiniz.
Şubat 23, 2022 Google de Ara Bing de Ara ziyaretci-sayac

    İnternet Hız Testi Nasıl Yapılır ?

Günümüzde insanlar interneti iş, okul ve eğlence gibi çeşitli portallarda değişik amaçlarla kullanmaya devam ediyor. Diğer yandan internetin hızı en az internetin varlığı kadar da önemlidir. Hızlı internet bağlantısına sahip olmanın neden bu kadar önemli olduğuna da değinmemiz gerekiyor.

  1. İnternet hız testi nedir ?
  2. İnternet hızımı test etmek için ne yapmalıyım ?
  3. İnternet hız testi nasıl çalışır ?


    İnternet Hızı Neden Önemli ?

Çoğu internet servis sağlayıcıları yükleme ve indirme hızlarının ne kadar iyi olduğundan bahseder reklamını yapar ancak bu rakamlar her zaman doğruyu yansıtmaz. İnternet hızı internet üzerinden herhangi bir zamanda bir bağlantı üzerinden aktarılan veri ve bilgi miktarıdır. Çevrimiçi olarak yapabileceğiniz aktivite türlerini ve aynı anda bağlanabileceğiniz cihaz sayısını etkilediği için internet hızınız önem taşır.


    İnternet Hız Testi Nasıl Çalışır ?

İnternet hız testine başladığınızda önce istemci konumunuzu ve en yakın test sunucusunu belirler, hız testi test sunucusuna basit bir sinyal (ping) gönderir ve sunucu yanıt verir. Bu testteki gidiş dönüş süresi milisaniye cinsinden ölçülür. Ping tamamlandıktan sonra indirme testi başlar. İstemci sunucuya birden çok kez bağlanır ve az miktarda veri indirmeye çalışır.


Veri indirme sonrasında ölçülen iki şey veriyi indirmenin ne kadar sürdüğü ve ağ kaynaklarınızın ne kadarını tükettiğidir. İstemci sabit sürücünüzde boş alan olduğunu algılarsa sunucuya ek bağlantılar açar ve daha fazla veri indirir. İnternet hızınızı test etmek için uygun bağlantılara sahip olduğunu belirledikten sonra istemci daha fazla veri indirir ayrılan sürede indirilen miktarı hesaplar ve indirme hızını görüntüler.

  1. Lite Speed Test ile İnternet hız testinizi yapabilirsiniz.
Blogger
Disqus
Yorum Yapmak İsteyebilirsiniz

Hiç yorum yok

970x90 reklam alani